13e plek Swiss Challenge

Eindelijk heb ik mijn eerste Challenge Tour toernooi van dit jaar gespeeld. Met een goed resultaat: een gedeeld 13e plek, mijn beste finish op de Challenge Tour tot nu toe. En er zat meer in, dus hopelijk gaat zich dat komende weken uitbetalen.
Dat ik mee kon doen aan de Swiss Challenge had ik te danken aan een invite van de Zwitserse Federatie waar Stuart Morgan, mijn performance coach, werkt. Het toernooi vond plaats op Golf Sempach bij Luzern, een heel goede baan met hoge en dikke rough. Dus: slechte ballen worden bestraft en goede worden beloond. Het was fijn om weer op een echt goede baan te spelen. Je merkt toch wel dat op de Challenge Tour alles beter is dan op de Alps Tour. Ik begon de eerste twee dagen met goed spel: ik maak de eerste dag -3 (68) en tweede dag -6 (65) en stond hiermee gedeeld tweede. In het weekend ging het helaas wat stroever. Vooral de derde dag was niet goed. Mijn spel was niet eens slecht, maar twee foutjes op hole 3 en 4 werden hard afgestraft met als uitkomst twee dubbel bogeys. Op hole 3 (par 3) sloeg ik een ijzer met net iets te veel draw waardoor de bal het water in rolt. Op hole 4 kreeg de bal na een goede drive een ongelukkige stuit net de rough in. Ik wilde de bal met een ijzer 8 eruit hakken, maar het gras pakte mijn clubblad en de bal schiet naar links dieper in de rough waar ik hem uiteindelijk niet kon vinden. In het weekend sloeg ik ze net niet dichtbij genoeg om echt veel birdies te maken en in de buurt van de leiders te komen. Ik maak uiteindelijk -8 over 4 dagen (68-65-74-69) voor een gedeelde 13de plek.