6e plek Dreamland Open Egypte

Ik ben nu in Egypte en speel hier drie toernooien van de Alps Tour. Het eerste toernooi was afgelopen week op de Dreamland golfbaan. Ondanks de felle wind was mijn spel redelijk goed met 15 birdies in drie rondes. De laatste twee rondes waren net niet goed genoeg om aansluiting te houden met de winnaar, ik maakte net iets te veel bogeys. Vooral op de laatste dag was het zuur; ik maakte twee bogeys op par 5en wat eigenlijk gewoon birdie kansen waren. Ik ben op een goede 6de plek geëindigd met scores van 68, 71 en 70.

Het tempo in Egypte zit er goed in: drie toernooien in twee weken. Dit betekent goed naar je lichaam luisteren en zo goed mogelijk omgaan met je energie. Het volgende toernooi speel ik op de New Giza golfclub, een nieuwe baan in de buurt van Cairo. Een mooie baan die er heel goed bij ligt. Het is en beetje een Amerikaans design met best breede fairways met veel water en waste area. Het is een vrij lange baan en de greens zijn groot en slopey dus het wordt belangrijk om je ijzers op de goeie plateaus te slaan en de slopes goed gebruiken. Na dit toernooi heb ik twee dagen de tijd om me voor te bereiden op het volgende toernooi op Katameya Dunes.