Alps Tour Egypte

Ik ben net terug uit Egypte waar ik de eerste twee wedstrijden van de Alps Tour gespeeld heb. Op het eerste toernooi eindigde ik als 12de, op het tweede als 17de. Teleurstellend. Mijn putten was deze twee toernooien niet goed genoeg en zat een hogere ranking in de weg. Ik vond het moeilijk om m’n ritme en tempo te vinden op de greens en in m’n stroke.

Het Ein Bay Open heb ik afgesloten met – 8 over 3 rondes. Op zich niet verkeerd en ook een constante score per dag, maar simpelweg te weinig om boven in de ranking te eindigen. Het tweede toernooi, Red Sea Little Venice Open, begon heel slecht met een bogey en een dubbel en het kwijtraken van mijn bal op hole 13. Wel gevonden, maar helaas niet binnen de nieuwe tijd van 3 minuten. Dus ik had wat goed te maken op dag 2 en 3, wat niet gemakkelijk was door de harde wind. Hoogtepunt van dag 3 was een eagle op hole 9: met een slam dunk de hole in vanaf 75 meter. Heel erg gaaf!

Volgende week ga ik naar Portugal voor de finale van de Portugal Pro Tour waar 5 starts voor Challenge Tour te verdienen zijn. Daarna speel ik weer drie weken in Egypte. De focus voor de komende weken is helder: werken aan het putten en aan mijn ritme en aanscherpen van afstanden met mijn ijzers en wedges.