Bains Whisky Cape Town Open 2023

Afgelopen week begon mijn European Challenge Tour seizoen in  Zuid-Afrika. Royal Cape Golfclub was de locatie van dit evenement. De tweede keer in mijn carrière dat ik op deze locatie mocht spelen. Een leuke en afwisselende 18 holes bosbaan midden in het centrum van Kaapstad. Niet perse een lange golfbaan maar uitdagend door kleine glooiende greens en een vaak krachtige wind uit de zuidelijke atlantische oceaan.

Na een goede voorbereiding begon ik  donderdagochtend om 07.06 uur lokale tijd. In ochtend is het wat koeler en staat er vaak minder wind.  Ik speelde de eerste 9 holes wisselvallig. Drie birdies, twee bogeys en een double bogey stonden namelijk na 9  holes op de kaart. De laatste 9 holes draaide mijn spel lekker. Op de holes gescoord waar dat moest en in het clubhuis uiteindelijk kunnen tekenen voor een ronde van 70 slagen (-2).

Dit seizoen is een van mijn doelstellingen om meer focus te leggen op mijn eigen ontwikkeling. In het verleden was ik sneller geneigd om mezelf te meten met de concurrent. Nu volg ik mijn eigen plan en werk ik gerichter aan mijn persoonlijke ontwikkelpunten. Ik streef er nu bijvoorbeeld naar om meer positieve punten uit mijn ronde te halen. Heldere en eerlijke feedback na elke ronde die ervoor zorgt dat ik groei als speler en als persoon.

De tweede ronde had ik een starttijd in de middag. Een sterke wind zorgde ervoor dat scoren lastiger was. Door een goede mindset kon ik toch met een tevreden gevoel de baan afstappen. Een volwassen houding in de baan die ik vaker bij mezelf terug wil zien.

Met scores van 70 en 72(-2) haalde ik het weekend vrij makkelijk. De scores op het leaderbord lagen, zoals gewoonlijk, erg dicht bij elkaar. Zo kan een goede zaterdag ervoor zorgen dat je weer bij de top van het veld zit.

Het vuurwerk bleef  in het weekend helaas uit. Mijn spel was niet verkeerd maar net niet scherp genoeg om aansluiting te krijgen. Veel goede slagen uitgevoerd maar net niet scherp genoeg om laag te kunnen scoren. Een score van 70 (-2) op zaterdag en zondag een 72 (level par).

Niet de start waar ik op hoopte maar ben zeker niet ontevreden over mijn prestatie van deze week. Stappen gemaakt in mijn ontwikkeling.  Dat geeft ook vertrouwen voor de komende weken.

In overleg met mijn coaches blijf ik werken aan mijn basis. Met name mijn approaches moeten qua spreiding en lengte naar een hoger niveau. Verder ga ik genieten van het avontuur en de plekken die ik weer mag bezoeken. Lucky me!

Groet uit Zuid-Afrika, Lars