Dimension Data Pro-Am 2023

Voor de tweede week van het Challenge Tour seizoen reisde ik af naar de kustplaats George. In deze regio liggen ontzettend veel golfbanen die bij de top van Zuid-Afrika behoren. Pinnacle Point Golfclub is wellicht een baan die u qua naam wel kent. Zo niet, dan adviseer ik u om deze golfbaan even op te zoeken op Google!

Dit prestigieuze toernooi, die de European Challenge Tour samen organiseert met de Sunshine Tour,  wordt gespeeld op alle drie de banen van Fancourt Golf. Allen voorzien met een prachtig uitzicht, uniek Jack Nicklaus design en spectaculaire holes.

De voorbereiding voor dit toernooi zag er  dan ook anders uit. Op dinsdag en woensdag moest ik mijn tijd efficiënt verdelen. Vorig jaar heb ik dit toernooi ook gespeeld en dat scheelt in de voorbereiding enorm. The Links, één van de drie Fancourt banen, is een baan die meer aandacht en tijd vergde deze dagen.

Op donderdag begon ik om 06.41 uur aan mijn 1e ronde. Op de relatief makkelijkere golfbaan van de drie, Outeniqua, speelde ik een solide ronde. Wel een aantal slagen laten liggen op de greens. Een score van -2 op de score kaart maar nog niet helemaal tevreden.

The Links stond de tweede dag op het programma. Een exclusieve, mooie,  maar vooral uitdagende golfbaan in de duinen bij George. Glooiende fairways en greens plus pittige par 3 holes.

Mijn spel draaide redelijk de eerste 9 holes. De spreiding van mijn langere clubs was net iets teveel maar te managen. Op de tweede negen toch een aantal dure fouten achter elkaar gemaakt. Getekend voor 74 (+2) op de kaart en werk te doen op dag 3 & 4!

Wat volgde was mijn beste weekend sinds tijden. Op dag 3 moest ik nog strijden om de  laatste dag  van het toernooi te mogen spelen. Maar mijn spel viel samen en dat was heerlijk. In totaal 14 birdies in het weekend en weinig bogeys er tegenover. Een 67(-5) op zaterdag en 66(-6) op zondag voor een gedeeld 19e plaats.

Vol vertrouwen kijk ik uit naar het volgende toernooi.  Het  niveau wat ik dit weekend heb bereikt, wil ik vaker laten zien!

Groet uit Zuid-Afrika, Lars