DP World Tour- KLM Open 2023

Dutch Open week! Misschien wel één de leukste toernooien op de wedstrijdkalender elk jaar. Een fantastische golfbaan, lekker weer en niet te vergeten alle support op-en rondom de golfbaan.

Op de Bernardus werd afgelopen week het KLM Open 2023 gespeeld. Een mooi meetmoment ten opzichte van het niveau op de DP World Tour. Het niveau ligt namelijk weer hoger ten opzichte met de European Challenge Tour. Een aantal mooie namen op de startlijst die net zoals streden voor de titel.

In Cromvoirt lag de golfbaan er erg goed bij voor de tijd van het jaar. De greens al vroeg in de week op snelheid en de fairways rolden even goed als een biljarttafel. Alle holes netjes afgezet met touwen en verschillende tribunes gebouwd voor het publiek. Chapeau voor het werk van de organisatie en alle betrokken greenkeepers!

Op de Bernardus ben ik vaak te vinden om te trainen als ik geen wedstrijden heb. Deze golfbaan kan ik ondertussen wel dromen. Er is geen windrichting die nieuw is voor mij. Dat zorgde ervoor dat er een ontspannen sfeer was tijdens de voorbereiding. Op de oefendagen fijn kunnen werken aan mijn spel met mijn coaches Rob Mouwen en Inder van Weerelt. 

Speelronde 1- 74 (+2) Gedeeld 105e plek aan het einde van de dag

Game on! Met een goed gevoel liep ik op donderdag naar de 10e teebox. Vol energie, positiviteit en met vertrouwen de baan in. 

Echter verliep deze ronde niet zoals ik in mijn gedachten had. Vroeg in de ronde een aantal korte puts gemist. Soms vertrok de bal niet lekker van mijn blad maar had ook de snelheid niet helemaal lekker te pakken. Een aantal holes op zoek naar het juiste gevoel en de snelheid op de greens.

De opgelopen schade probeerde ik weer recht te zetten maar het spel was helaas niet scherp genoeg. Kansen werden niet benut en uiteindelijk getekend voor een score van 74 (+2).

Speelronde 2- 69 (-3) Gedeeld 41e plek aan het einde van de dag

Werk aan de winkel! Na mijn openingsronde wist ik dat er een goede score op de kaart moest worden gezet. Terugknokken naar de top 20 van het klassement. Ik startte om 14.10 uur vanaf hole 1. Een sterke wind, veel publiek maar de scores leken niet al te laag in de ochtend.

Mijn start was goed met birdies op hole 1,3 en 4. Direct weer in positie voor het weekend en volop kansen om nog beter te eindigen voor de dag. Gedurende deze ronde lag mijn score dicht bij de cutline. Onbewust en bewust begint dan vaak het mentale gevecht met jezelf. Je speelt natuurlijk om te winnen maar het weekend halen is altijd een lekker gevoel. Na het missen van een 1,5 meter put op hole 16 stond ik -2 voor de dag en level voor het toernooi. Ook mijn playing partners zaten in hetzelfde schuitje. Allen aan het strijden voor een plek in het weekend.

Op de green van 17 maakte ik eindelijk een langere put voor birdie. Na een par op 18 was mijn plek verzekerd in het weekend. Nu kon ik alleen nog maar stijgen in het klassement!

Speelronde 3- 72(level par) Gedeeld 46e plek aan het einde van de dag

Na een uitstekende tweede ronde stond ‘moving day’ op het programma. Een toernooidag die ervoor kan zorgen dat je nog kans maakt op de titel. Dat was helaas niet het geval. Vanaf de tee net te wisselvallig om goede birdiekansen te creëren. Zeker op de par 5 holes niet in positie geweest om te scoren. Op de scorekaart stonden uiteindelijk 16 pars, 1 birdie en 1 bogey. Level par voor de dag en iets teruggezakt in het algemene klassement.

Speelronde 4- 68(-4) Gedeeld 16e plek aan het einde van de dag

Op zondag had ik toch het gevoel dat ik wat goed moest maken. Op zaterdag nog even telefonisch contact gehad met Jerome Theunis(technische coach). Een aantal kleine aanpassingen in de set-up toegepast en hier kort op getraind.

De laatste ronde heb ik enorm genoten. Naast een mooie score van 68(-4) was de sfeer fantastisch. Prachtig weer, veel publiek en een aantal approaches dicht bij de hole kunnen slaan. Deze sfeer motiveert mij enorm en geeft bevestiging dat ik echt op het goede pad zit. De gedeeld 16e plek deze editie is mijn beste prestatie tot nu toe op het Dutch Open. Dat smaakt naar meer!

Graag wil ik nogmaals Boy (Odille Restaurant), Tim (Huijbregts Floorsystems) en Thijs (Adwise) bedanken voor hun steun deze week! Tot slot wil ik graag al mijn familie, vrienden en trouwe supporters bedanken voor jullie steun. Succes deel ik namelijk het liefst met de mensen die mij dierbaar zijn en dezelfde passie voor de sport golf delen.

Met sportieve groet,

Lars van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest