Duncan Taylor Black Bull Challenge 2023

De Challenge Tour keerde sinds 2013 weer terug naar India voor de Duncan Taylor Black Bull Challenge op Karnataka Golf Association in Bangalore. Na de start in Zuid-Afrika worden er in maart twee toernooien op dezelfde golfbaan georganiseerd.

Op zaterdag 18 maart ben ik afgereisd naar India voor twee toernooien op de Challenge Tour. Dit keer iets eerder vertrokken in verband met het tijdsverschil tussen Nederland en India. Fit aankomen op locatie is van essentieel belang als topgolfer. 

Voor mij was het de eerste dat ik in India een toernooi mocht spelen. Dan is het natuurlijk wel even wennen als je het vliegtuig uitstapt. Veel mensen, andere taal en warm & benauwd weer. India staat bekend als een land van vele culturen, een heerlijke keuken, drukke steden en vriendelijke mensen. Als topsporter moet je goed letten op je voeding en hygiëne in deze landen. Het indiase keuken is heerlijk maar bevat veel kruiden die wij Nederlanders niet zo vaak nuttigen.

Tijdens mijn reis viel mij op dat golf zich duidelijk nog aan het ontwikkelen is in dit land. Er zijn een aantal golfbanen in de regio maar lang niet zoveel als in Europa. Wel vermeld ik graag dat de golfbaan van afgelopen week van fantastische kwaliteit is en in topconditie verkeerde.

Na solide voorbereidingsdagen begon ik donderdag vroeg aan de eerste ronde van dit toernooi. Deze baan bood voldoende kansen als je scherp was met je teeschoten. De bal vloog ver in verband met de hoge temperatuur en de hoogte waarop ik afgelopen week speelde. 

Donderdag en vrijdag was mijn spel net iets te wisselvallig. Naast veel goede slagen net teveel fouten gedurende de ronde die een lage score van de kaart hielden. Vanaf de tee net te vaak uit positie om echt aanvallend te kunnen zijn mijn approaches. Desondanks twee ronden onder par (71 -1 en 68 -4) en voldoende kansen voor een goede notering in het weekend.

Een score van 75 (+3) was zeker niet een score die ik verwachtte op zaterdag. Een typische “off day” waarbij niets mijn kant opviel. Gelukkig heb ik zondag goed af kunnen sluiten met een ronde van 69 (-3). Een gedeeld 48e plaats was het eindresultaat van deze week op de Challenge Tour. Dit is natuurlijk niet een resultaat waar ik tevreden mee ben. Toch ben ik overtuigd dat een goed resultaat dichtbij is. Komende week nieuwe kansen op dezelfde baan. Accepteren, analyseren en vol goede moed naar het volgende toernooi.

Groet uit India,

Lars Van Meijel