European Challenge Tour- UAE Challenge 2023

Net als afgelopen week speelde in Abu Dhabi een nieuw toernooi op de European Challenge Tour. Voor de eerste editie van dit toernooi was Saadiyat Beach Golfclub de gastheer. Een waanzinnige locatie direct aan het strand. Een golfbaan van ongekende klasse. Wellicht nog iets exclusiever dan Abu Dhabi golfclub en een absolute aanrader als u Abu Dhabi bezoekt.

Deze week werd ik vergezeld en gecaddied door mijn vriendin Mara. Zij is al meerdere weken meegereisd de afgelopen jaren en heeft heel wat toernooien mijn tas gedragen. Deze samenwerking verloopt altijd goed en ze weet goed wat zij wel en niet moet doen. Daarnaast is het erg leuk om samen activiteiten te ondernemen buiten de golfbaan. Herinneringen maken voor later!

Ook deze week was het warm en lag de gevoelstemperatuur rond de 35 á 36 graden. De wind was krachtig tijdens de oefenronden. De golfbaan had wel iets weg van de Bernardus. Brede fairways, waist area’s en veel ondulatie in de greens. Bij de meeste shortgame schoten was de putter je beste vriend. De fairways en fringes waren kort gemaaid waardoor je shortgame schoten iets lastiger werden. Verder heb ik de golfbaan goed in kaart kunnen brengen en verschillende tactieken uitgestippeld.

Op donderdagmiddag opende ik het toernooi met een ronde van 70 (-2). Door de sterke wind was het een stuk lastiger voor de mannen die in de middag startten. Het begin van de ronde was solide maar de tweede negen was toch wat wisselvalliger. Door een double bogey op hole 17 zakte ik aan het einde van mijn ronde net wat terug. 

De tweede ronde van dit toernooi speelde ik wat minder. Soms heb je van die dagen dat het gewoon net wat minder loopt. De scoringcondities waren daarentegen in de ochtend wel goed. Voor mijn gevoel zeker een aantal slagen laten liggen. Ergens weet je dat er een aantal spelers een lage score binnenbrengen. Met een totaalscore van 70-71(-3) ging ik in de middenmoot het weekend in. 

Het weekend zorgt altijd voor verrassingen. De eerste negen op zaterdag verliep niet zonder fouten. Na het spelen van de eerste 9 holes noteerde ik 37 slagen (+1). De tweede negen verliep totaal anders! Op de tweede 9 holes speelde ik erg sterk. Op mijn scorekaart kon ik maar liefst 5 birdies noteren voor een totaalscore van van 68 slagen voor de dag (-4). 

Goed presteren op belangrijke momenten is natuurlijk waarvoor ik train. Slag voor slag spelen en klaar zijn voor alles wat op je afkomt. Net zoals vorige week heb ik een goede laatste toernooi ronde kunnen neerzetten. Een ronde met twee eagles op hole 11 en 15! Twee lange puts met veel break om dicht bij de leiders in het klassement te komen. Na een ronde van 67 (-5) op zondag kwam helaas ik net te kort voor de overwinning. 

Een gedeeld 3e plaats in het klassement, een fijne cheque en veel punten voor de Race to Mallorca. Wederom dicht bij een overwinning en een mooi moment in mijn carrière om te delen met Mara. Na een week rust staat de B+NL Challenge op golfbaan de Twentsche op de planning! Zie ik u daar?

Groet,

Lars van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest