European Challenge Tour- Abu Dhabi Challenge 2023

De Challenge Tour keerde voor het eerst sinds 2018 weer terug naar de Verenigde Emiraten. Abu Dhabi Golfclub is meerdere keren gastheer geweest voor de DP World Tour. Een golfcomplex van extreem hoge kwaliteit en een mooi verleden. De absolute wereldtop, waaronder Tiger Woods, heeft op deze baan meerdere keren toernooigolf gespeeld. 

Na mijn laatste topnotering in India had ik 3 weken de tijd om mezelf voor te bereiden. In de winterperiode reis ik vaak richting Verenigde Emiraten om te trainen. Ik wist dus goed wat ik kon verwachten. Naast de hoge gevoelstemperatuur hebben de meeste golfbanen een aantal overeenkomsten. Vaak zijn deze golfbanen vrij lang, hebben zij diepe (fairway) bunkers en snelle greens met veel ondulatie. 

Het meeste voorbereidende werk heb ik uitgevoerd in de ochtend. Overdag werd het al snel 35 graden Celsius afgelopen week. De zon vreet energie die ik uiteindelijk goed moest verdelen over de gehele week. De golfbaan goed in kaart gebracht, afstanden gecontroleerd en flink wat tijd besteed aan mijn shortgame en putten. Ready to go! 

Het toernooi opende ik met een ronde van 70 (-2). Het was toch even aftasten hoe deze baan speelde onder wedstrijddruk. Het begin van de ronde was solide maar de tweede negen was toch wat wisselvalliger. Verder een prima start op een baan van dit kaliber.

De tweede ronde speelde ik daarentegen goed van begin tot het einde. Voldoende kansen kunnen creĆ«ren en een aantal daarvan kunnen benutten. Aansluiting met de top kunnen behouden en wederom kansen in het weekend. 

Op de zaterdag moest ik letterlijk alle zeilen bij zetten om een acceptabele score op de kaart te krijgen. Geduldig gebleven en geknokt voor elke slag. Een score van 73(+1) zorgde ervoor dat ik een aantal plekken zakte in het klassement. De laatste ronde was daarentegen een heel ander verhaal. Een dag waarop alles mijn kant op viel. Een front nine van 34 (-2) en een back nine van 29 (-7) voor een ronde van 63 (-9) slagen! De hole leek wel zo groot als een emmer de laatste 9 holes!

Een totaalscore van -14 voor de week en uiteindelijk een gedeeld 7e plaats. Belangrijke punten voor de Road to Mallorca ranking en een onwijs lekker gevoel na die -9! Die score op Abu Dhabi Golfclub neemt niemand mij meer af! 

Groet,

Lars van Meijel