European Challenge Tour- Andalucía Challenge de Cádiz 2023

Vanuit Praag vertrok ik deze week richting het zuiden van Spanje voor de Andalucia Challenge de Cadiz. Deze kustlocatie ligt ongeveer 2,5 uur rijden van Malaga in zuidwestelijke richting. Een prachtig gebied voor een vakantie maar ook zeker om te golfen!

De gastheer van deze week, Iberostar Real Golf Novo Sancti Petri, heb ik meerdere keren gespeeld de afgelopen jaren. Een afwisselende park/bos golfbaan direct aan de kust. Kenmerkend zijn de kleine greens, dichtbegroeide ‘paraplu’ bomen en de stevige wind vanuit de oceaan. Een golfbaan die per dag heel anders kan spelen. De wind speelt een belangrijke rol op deze baan.

Na een gemist weekend heb ik een aantal onderdelen in de voorbereiding wat meer aandacht gegeven. Het juiste gevoel en ritme vinden tijdens oefensessies. Ik probeer altijd dit gevoel ook te testen tijdens een oefenronde in de baan. Mijn routines blijven uitvoeren met de visuele afleiding die je op de golfbaan hebt.

Zowel de eerste als tweede ronde haalde ik niet mijn niveau. De eerste ronde heb ik zeker een aantal slagen laten liggen. Level par op de scorekaart terwijl een ronde van -2 ook reëel was geweest.  Net iets teveel fouten vanaf de tee die een aantal strafslagen opleverde. Je knokt voor elke slag maar het viel gewoon niet mijn kant op.

Op de tweede dag van dit toernooi maakte ik een aantal grove fouten vroeg in de ronde. Dusdanig veel slagen verloren dat ik genoodzaakt was om de resterende holes aanvallender te moeten spelen. Dat wil niet perse zeggen dat ik overal driver ging slaan. Wel worden mijn marges kleiner richting de green. Vaker direct richting de vlag in plaats van een aantal meter links of rechts mikken. Deze strategie leverde de laatste 11 holes helaas niet veel op.

Wederom een gemist weekend en dat is gewoon flink balen. Met scores van 72 en 74 (+2 totaal) mis ik het weekend op 5 slagen. Deze weken horen er helaas bij topgolf. Komende week vertrek ik richting Praag voor het volgende toernooi op Kaskada Golfclub. Daar kijk ik zeker weer naar uit!

Groet,

Lars van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest