European Challenge Tour – B-NL Challenge Trophy 2023

Na toernooien in Zuid-Afrika en de Verenigde Emiraten was golfbaan de Twentsche in Ambt Delden gastheer voor de B-NL Trophy. Het begin van een toernooien reeks in Europa. Tot eind september staat er elke week een toernooi Europa op de kalender.

De goede vorm van de laatste tijd gaf mij een lekker gevoel richting deze week. Bevestiging voor jezelf dat je met de juiste dingen bezig bent als golfer. De constante zoektocht naar perfect golf stopt namelijk nooit. Elke dag ben ik bezig om mezelf te verbeteren maar dit gevoel geeft toch wel wat rust in de bovenkamer.

De titelfavoriet? De man in vorm om dit toernooi te winnen? Vragen die aan begin van deze week meerdere keren werden gesteld door de media. Kan ik winnen? Ja, ik was zeker in staat om hier te winnen. Echter wil ik mezelf juist focussen op de processen die ertoe leiden. Kwalitatief trainen, een goede mindset en fit zijn voor elk toernooi. Naast het geven van interviews heb ik ook een aantal promotie activiteiten moeten uitvoeren. Dat zijn activiteiten die erbij horen als je in eigen land speelt.

Golfbaan de Twentsche was goed geprepareerd voor dit toernooi. Op meerdere plekken heeft de greenkeeping de rough laten groeien. Gedurende de week werden de greens sneller en harder waardoor scoren moeilijker was. De ondulatie op de greens, die kenmerkend is voor golfbaan de Twentsche, maakte het mij een aantal keer moeilijk. Je zag aan het einde van de week dat de winnende score (-14) dat de rest van het veld er ook moeite mee had.

Alle ronden die vorige week tot een gedeelde 42e plaats (totaalscore van -2 voor de week) leidden, waren over het algemeen hetzelfde. Mijn spel liep met vlagen goed maar maakte meer fouten die ik niet goed wist op te lossen. Als ik beter speel, ben ik beter in staat om een fout te herstellen. Denk hierbij aan het maken van een put van 3 á 4 meter voor par op een moeilijke par 4. Niet helemaal mijn week en dat is natuurlijk jammer als je in eigen land speelt. Ik hoopte op meer en had graag meegedaan om te prijzen!

Tot slot wil ik graag alle mensen bedanken die één of meerdere ronden hebben meelopen. Jullie support en aanmoedigingen waardeer ik enorm. De volgende stop is het KLM Open 2023 op de Bernardus! Ben jij erbij?

Groet,

Lars

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest