European Challenge Tour- Czech Challenge 2023

Afgelopen week speelde ik op Panorama Golf Resort in Tsjechië de D+D Czech Challenge 2023. Na twee ontzettend leuke toernooiweken in Nederland weer op pad naar een nieuwe en onbekende locatie. 

Zoals elk jaar zijn er een aantal reizen met het vliegtuig die anders lopen dan gepland. Een geannuleerde vlucht, veel vertraging of een golftas die niet aankomt op locatie is één van de normaalste zaken als beroepsgolfer. Er zijn altijd weken waarbij dit misgaat. Op maandagmiddag werd jammer genoeg mijn vlucht naar Praag last-minute geannuleerd. Er waren deze dag geen andere vluchten meer beschikbaar dus week ik uit naar een hotel dichtbij Schiphol Airport. Dinsdagochtend vroeg in de ochtend een andere vlucht kunnen boeken om enigszins op tijd aan te komen in Praag.

Panorama Golf Resort is een nieuwe locatie voor de Challenge Tour. Zelf heb ik hier in het verleden ook nog nooit gespeeld. Een golfbaan met veel ondulatie, smallere afslagen en veel hindernissen. Een baan waar de driver niet perse vaak uit de tas hoeft te komen. Voor mij de taak om tijdens de voorbereiding een sterk plan op te maken.

Op donderdagmiddag startte ik in de middag vanaf hole 10. Een wisselvallige ronde met veel verschillende kleuren op de scorekaart. Met 5 birdies, 2 bogeys en twee double bogeys tekende ik voor een score van 73(+1). Een aantal grove fouten maar ook een aantal onnodige bogeys vanaf 100 meter richting de green. 

Op de tweede dag was er werk aan de winkel om weer aansluiting te krijgen met de top van het veld. Mijn spel was wat beter maar zeker nog niet op het gewenste niveau. Ook deze ronde een aantal ‘pijnlijke’ bogeys die onnodig waren. Vanuit een scoringspositie uiteindelijk weglopen met een bogey wil ik ten alle koste vermijden. Het was strijden om het weekend te halen en helaas kwam ik net 1 slag te kort. Op de laatste hole gaf ik mezelf een goede kans maar deze rolde net voorbij de hole. 

Met een totaalscore van level par (73-71) mis ik het weekend in Praag. Dat was toch even balen en heb altijd even de tijd nodig om dit te verwerken. Het weekend gebleven op locatie en gewerkt aan mijn spel. Komende week richting het zuiden van Spanje voor de Andalucía Challenge de Cádiz! Daar heb ik zeker weer zin in!

Groet,

Lars

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest