European Challenge Tour- Italian Challenge 2023

Afgelopen maandag vloog ik richting Rome voor de Italian Challenge 2023. Naast het Dutch Open is dit één van mijn favoriete toernooien op mijn wedstrijdkalender. De bevolking, de taal en natuurlijk het fantastische eten maken het altijd een leuke week!

Zoals jullie wellicht weten, ben tot mijn 14e levensjaar opgegroeid in Italië. Sinds mijn 9e is de golfbaan eigenlijk mijn tweede thuis. Eerst in Italië, waar ik geboren ben, en vanaf mijn 14e in Nederland waar ik vrijwel meteen in de Nederlandse selectie kwam. Sindsdien heb ik ambitie om de absolute wereldtop te halen met de golfsport. 

In juli is het natuurlijk goed warm in Italië. Dagelijks zo’n 35 graden celsius en geen zuchtje wind. Golf Nazionale is net zoals vorig jaar de gastheer voor dit evenement. Een parkbaan ten noorden van Rome met smalle fairways en glooiende greens. Niet perse een lange golfbaan maar course management is een belangrijk thema deze week. Je kan goed scoren als je eenmaal in positie bent.

Na een goede voorbereiding begon ik donderdagochtend aan mijn eerste ronde. Vroeg aan de start maar dat had ook zijn voordelen. Het was goed warm en dan is het lekker om met relatief koel weer te beginnen. Na mijn eerste 9 holes stond ik -2 voor de ronde. De tweede negen net iets minder scherp en een aantal puts net langs te hole. Technisch goed uitgevoerde slagen maar net niet de lijn of de juiste snelheid. Level par na 18 holes en een gedeeld 82e plaats in het klassement.

De scores liggen altijd dicht bij elkaar maar het was wel belangrijk om weer aansluiting te krijgen met de top van het veld. De leider na ronde 1 stond op een totaalscore van 66(-6). Met een positief gevoel begon mijn tweede ronde in de middag. Al vroeg in de ronde noteerde ik 1 eagle, 2 birdies en 2 bogeys. Een goede start en nog een aantal par 5 holes te gaan!

Deze ronde kreeg een andere wending op hole 14. Op deze par 5 noteerde ik een double bogey. Deze double werd opgevolgd door een bogey op de altijd lastige hole 15. Op hole 18 had ik nog een kans om birdie te maken maar helaas viel de put niet en tekende ik wederom voor een ronde van level par. Ook deze week een slag teveel voor het weekend. 

Even een mindere periode waarin ik net teveel fouten maak als topgolfer. Voor nu nog even balen maar ik weet dat komende week weer totaal anders kan zijn. Net te veel fouten die ik niet goed kan oplossen op dit moment. Het seizoen is nog lang en heb nog steeds aansluiting met de top 10 van de Road to Mallorca Ranking.

Next up! Duitsland!

Groet,

Lars Van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest