European Challenge Tour- Kaskada Golf Challenge 2023

Afgelopen week ben ik vanuit Malaga teruggevlogen richting Praag voor de Kaskada Czech Challenge 2023. De vijfde speelweek op rij en wederom terug in Tsjechië. Vanaf het vliegveld met de huurauto richting de stad Brno.

Milieuvriendelijk en praktisch is het speelschema van de European Challenge Tour zeker niet. Twee weken geleden speelde ik een Challenge Tour toernooi op een uur rijden van deze locatie. Hopelijk houdt de organisatie hier meer rekening mee in de toekomst.

Kaskada Golfclub is een kwalitatief goede en uitdagende golfbaan. De rough staat altijd hoog en er zijn veel hoogteverschillen. Een aantal holes waarbij een par een goede score is. Behoudend vanaf de tee en soms wat aanvallender met mijn approaches.

Op de maandag en dinsdag was ik niet helemaal fit. Een aantal griep symptomen waarbij ik genoodzaakt was om vooral rust heb nemen. De nodige uren bijgeslapen en hoopte dat ik mezelf weer 100 procent in kon zetten op donderdag.

Dat was gelukkig ook het geval! In de ochtend voelde ik mezelf weer fit en scherp genoeg om te starten. Er moet heel wat gebeuren voordat ik de keuze maak om niet te starten.

De openingsronden op Kaskada waren wat wisselvallig. Naast heel wat birdies (10 stuks) ook een flink wat bogeys op de scorekaart. Op vrijdagmiddag werd het nog even spannend de laatste paar holes. Twee late bogeys zorgde ervoor dat ik de lastige hole 18 minimaal een par moest halen om het weekend te halen. Dat lukte en op naar het weekend!

De scoren van het veld lagen dichtbij elkaar. Met een goede score kon ik al snel 30 plaatsen stijgen in het klassement. Dat gebeurde met name op de laatste dag. Mijn ballstriking voelde langzaam weer wat beter aan. Goede drives geslagen maar ook veel kansen kunnen creëren op een baan van dit kaliber. 

Met een solide laatste ronde van 70(-2) eindigde ik op de gedeeld 30e plaats. Geen top resultaat maar ondanks minder spel toch weer punten gehaald voor de Race to Mallorca Ranking. Elke slag en punt telt!

Komende week heb ik een week rust na 5 toernooien op rij te hebben gespeeld. Even de batterij opladen, coaches zien en tijd doorbrengen met Mara, familie en vrienden.

Groet,

Lars van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest