European Challenge Tour- Le Vaudreuil Golf Challenge 2023

Na een week niet in actie geweest te zijn, ging op maandagochtend met de auto richting het franse Rouen. Dit was ongeveer 5 uur rijden waarbij ik kort een studievriend heb bezocht aan de rand van Parijs. Met Thomas Perrot heb ik een aantal fantastische jaren gehad tijdens mijn studie in Memphis. Als ik de kans krijg, probeer ik mijn vrienden even te bezoeken!

De speellocatie van deze week ligt op ongeveer een uur rijden van Parijs. Een locatie die ik nu voor de 3e keer bezoek in mijn carrière als topgolfer. Een parkbaan met veel doglegs en smalle greens. Deze zijn vaak wat uitgedroogd om het voor de spelers moeilijker te maken. Dit in combinatie met hogere rough zorgt ervoor dat het een goede test is voor elke speler.

Tijdens de voorbereiding heb ik zoals gewoonlijk weer gewerkt aan mijn spel. De basis onderhouden en aandacht richten op onderdelen die zich verder moeten ontwikkelen. In de golfsport ben je tenslotte altijd bezig om beter te worden. Op dinsdag werd ik ingedeeld voor één van de pro-am toernooien voor de sponsoren van dit toernooi. Dat was een mooie gelegenheid om de baan te verkennen en mijn gameplan verder uit te werken. Hier en daar waren er een aantal aanpassingen op de golfbaan. Nieuwe teeboxen waardoor de baan net iets langer speelde vergeleken met de andere jaren.

Donderdag! In de middag aan de slag startend vanaf hole 10. Een dag waarbij alle onderdelen van mijn spel op goed niveau waren. Voldoende goede kansen voor birdie gedurende de ronde. In totaal stonden er 5 birdies op de kaart en 1 bogey. Een mooie openingsronde van 68 (-4) slagen en in de top 10 van het algemene klassement. Met een lekker gevoel richting het diner en natuurlijk de tweede ronde van dit toernooi.

Toch kreeg ik flink wat voor mijn kiezen op vrijdagochtend. Vroeg in de ronde maakte ik een aantal mindere swings en keuzes. Vanuit een positie in de bossen was ik net te gretig met mijn tweede slag op een par 4. Dit resulteerde in meer problemen op deze hole waarbij ik een triple bogey moest incasseren. Dat was even flink balen maar ik had nog voldoende holes en kansen om deze ronde weer om te draaien.

Mijn marges met een aantal slagen moesten wat scherper worden om betere birdie kansen te creëren. Dit kan echter goed of slecht uitpakken. De kansen werden niet benut en fouten werden ook afgestraft de rest van deze ronde. Geknokt maar dat mocht helaas niet baten. Een score van 78 (+6) op de scorekaart en een totaalscore van +2. Het was direct al duidelijk dat ik het weekend niet ging halen. Helaas ben ik vroegtijdig richting Nederland vertrokken om daar het weekend door te brengen.

We keep on going! Nieuwe kansen volgende week in Italië!

Groet,

Lars Van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest