Evalueren en reflecteren

Het seizoen zit er op. Het is nu tijd om te evalueren en te reflecteren. Het was een lang en zwaar seizoen en ik heb niet de doelen behaald die ik voor ogen had. Met mijn team ga ik kijken naar wat goed ging, maar ook naar wat beter moet om het niveau te bereiken dat ik wil halen. In vier jaar naar de Europese Tour, dat doel is niet veranderd.

Qschool afgelopen week was zeer teleurstellend. Eerste ronde was goed vooral door een sterke finish met -6 op de laatste 7 holes. Helaas kwam de dag erna mijn niet-constantheid van het hele seizoen weer naar boven met een slechte ronde van 3 boven par. Dus kwam het op m’n laatste twee dagen neer: ik maak uiteindelijk twee keer -1 waardoor ik final stage op twee slagen mis. Helaas niet succesvol om het seizoen weer goed te maken en een volle kaart te veroveren voor volgend jaar.
Als ik kijk naar de spelers die dezelfde categorie dit jaar hadden als ik volgend jaar heb, dan heb ik tussen de 8 en 12 starts op de Challenge Tour in 2019. Hopelijk wordt dit ook werkelijkheid want dan heb ik met goed spel nog steeds veel kansen om volgend jaar wel mijn doel te bereiken. Maar nu eerst twee weken tijd voor rust en ontspanning en even niet golfen.

Belangrijk is om zowel kritisch als positief te zijn, wat niet altijd even gemakkelijk is. Naast de wat mindere leermomenten zijn er namelijk ook veel positieve dingen gebeurd het afgelopen jaar en ook daar kan ik veel van opsteken. Op naar een nieuw, beter en succesvol seizoen!