Het nieuwe seizoen kan beginnen

Deze maand start de Alps Tour, waarmee ik mijn nieuwe seizoen ga beginnen. Eind april verwacht ik in Turkije te kunnen starten op de Challenge Tour.

Afgelopen winter heb ik op een andere manier getraind dan ik gewend was. Ik ben veel in Portugal geweest waar ik gewerkt heb aan shortgame en wedstrijdritme. Naast trainen heb ik ook wedstrijden van de Portugal Pro Golf Tour gespeeld om bezig te blijven met scoren en presteren. En dat ging best aardig: ik heb deelgenomen aan 7 toernooien, waarvan ik er 3 gewonnen heb. In Nederland lag de focus op mijn swing en fysieke conditie. Met Eric heb ik veel getraind op afstandcontrole met behulp van Trackman. Vooral de afstanden tot 140 meter zijn belangrijk; op die afstanden wil ik het verschil gaan maken.
Op deze manier varieer ik mijn trainingen beter. In Nederland ben je in de winter automatisch meer op de range bezig met “beter swingen”. Ook belangrijk, maar ik weet inmiddels dat dat mij niet zal helpen gedurende het seizoen. Vandaar ook dat ik in Portugal veel bezig was met ‘beter scoren’, wat me goed afging dus. Spel en mentaal zijn erg goed en ik ben vooral blij met mijn shortgame en putten.

Dus…klaar voor een nieuw seizoen!