ISPS Handa Vic Open Australië

‘Mannen en vrouwen op dezelfde banen, tegelijkertijd en voor hetzelfde prijzengeld’, zo verkoopt de organisatie van de Handa Vic Open haar toernooi. In de praktijk betekent dit dat vrouwen en mannen om en om afslaan op de twee verschillende banen van de 13th Beach Golf Club.
De eerste dagen liepen op rolletjes: na twee goede rondes van -4 en -5 ging ik met een 13e plek het weekend in. Er stond veel wind, maar ik slaagde er toch in om na 12 holes -1 te lopen. Daarna werd de wind echt spelbreker: van hole 13 tot en met 17 speelde ik mijn goede uitgangspositie helemaal weg: bogey-dubbelbogey-bogey-bogey-bogey. Ik speelde tegen de wind in, maak een paar domme keuzes en mijn swing was op die holes ook minder. Dure fouten. Ik stond goed te spelen dus dit komt extra hard aan. Resultaat: een ronde 77. Normaal gesproken heb je dan de zondag nog om je te herstellen, alleen helaas heeft dit toernooi een tweede cut op zaterdag. Dus ik was klaar.
Niets aan te doen, gewoon weer terugvliegen en me voorbereiden op het volgende toernooi: het Oman Open in Muscat Oman.