Kalender 2018 bekend

Het toernooischema van de 2018 Challenge Tour is gepubliceerd. Dit betekent helaas niet dat ik al deze toernooien één op één in mijn agenda kan plotten. Elke speler heeft namelijk een bepaalde inschrijvings-categorie. Ik heb, net als alle andere spelers uit de top 5 van de Satellite Tour Order of Merits, categorie 13. Wat helaas betekent dat ik in een aantal toernooien niet zo maar binnen kom. Robbie van West heeft een avondje zitten puzzelen en kansberekenen om dit inzichtelijk te maken. Daarna heb ik vooral gekeken naar welke banen het beste bij mijn spel passen. Op basis daarvan heb ik mijn Challenge Tour kalender voor 2018 gemaakt. Maar ik ga er vanuit dat deze komende maanden nog best wel eens kan veranderen: bij een goede start van het seizoen kun je bijvoorbeeld een hogere ranking krijgen wat het schema weer kan veranderen. Dus ik ben nog voorzichtig met vluchten boeken. Mijn toernooi-kalender vind je onder ‘kalender’ op deze site. Op de European Tour/Challenge Tour site vind je onder ‘players’ de verschillende categorieën en de spelers die daaronder vallen.