Laatste trainingsstage

Afgelopen week was ik weer in Portugal om te trainen en vooral veel te spelen. De eerste paar dagen was ik daar met een paar GolfTon talenten en naast trainen en spelen was  het ook leuk om deze jongens te helpen en mijn ervaringen met hen te delen.

Mijn swing ziet er heel goed uit na een lange winter met veel technisch training en het is nu zaak om deze swing ook te laten scoren. Ik vind het fijn om een ‘swing gedachte’ te hebben waarmee ik kan focussen en niet aan andere dingen ga denken. Dit is nog best lastig, wat ook in Portugal bleek. Gedurende de week heb ik me verder gefocust op putten, wedges en het lange spel. Als die drie dingen goed zijn dan ga je 9 van de 10 keer onder par en als het erg goed gaat dan kun je vaak heel laag gaan.
Midden van de week kwam Eric om met ons te trainen. Met hem heb ik een paar goede wedge en swing sessies gedaan met Trackman, wat mij erg veel heeft geholpen in mijn afstand-controle binnen de 120m. Tegen het eind van de week ging ik ook beter scoren en ik ben uit Portugal weg gegaan met veel vertrouwen in m’n spel.

Ik ben nu een weekje in Nederland om met Kvest te trainen en veel fysiek te doen. Zondag vertrek ik naar Rome voor een Alps Tour toernooi samen met Rowin Caron en Max Albertus. Mijn eerste Challenge Tour toernooi is eind maart in Kenia, er vanuit gaande dat ik kan spelen. Verder op het programma staan een paar Dutch Futures wedstrijden, waarbij 16 -17 maart een wildcard voor de Belgian Knockout, een nieuw Europese Tour event,  te verdienen is.