Missed cut op één slag in Turkije

Afgelopen week is het Challenge Tour seizoen voor mij begonnen bij Belek, Turkije op de New Course van Gloria Golf Resort. Een leuke bos/park baan met hele mooie snelle greens dus als je lange spel goed is kun je veel birdies maken. De greens zijn heel puur dus je weet gewoon dat goede putts er in gaan en daarom werd er ook zo goed gescored. Helaas miste ik de cut op één slag. Ik hoopte met mijn goede einde birdie-par-birdie nog net binnen de cut te komen maar helaas werd die verlegd van -3 naar -4. Balen, maar dit hoort er gewoon bij!

Het was een beetje ‘net niet’, wat ook komt door weinig wedstrijd ritme. IJzers waren niet helemaal scherp, sloeg ze best ver links en ik moest voor mijn gevoel echt tegen die pull hoek vechten. Verder maakte ik een triple en had ik 3 keer een 3 putt van 6 meter nodig dus beetje slordig nog. Maar drives, wedges, chippen en putten waren best goed en daarom maakte ik toch nog 9 birdies in twee rondes. Nu is het zaak om minder bogeys te maken.

Gelukkig heb ik 2 dagen goed kunnen trainen op super faciliteiten en heb ik nog 9 holes gespeeld op een andere baan. Vandaag – maandag 30 april – zit ik al weer in Spanje waar ik me voor ga bereiden op het volgende toernooi dat donderdag start: Challenge de España.