Door naar second stage Qschool

Van 9 tot 12 oktober speelde ik Stage 1 van de Qualifying School van de Europese Tour. Dinsdag startte ik meteen goed met een ronde van -4. Mijn tweede ronde was met +1 minder: veel birdies maar te veel bogeys. De derde ronde ging heel mooi van start met 5 birdies en 1 bogey op de eerste 9, maar mijn backnine was net niet goed genoeg om echt heel laag te eindigen: -2. Met een score van -5 na drie rondes had ik een mooie startpositie om de laatste dag in te gaan. Die uiteindelijk toch nog heel spannend werd. Vorig jaar lag de cut om naar stage 2 door te gaan op -3 en nu lag hij gedurende de dag zelfs even op -5. Ik speelde heel solide met weinig fouten, maar een foute clubkeuze en mindere swing op de 17de hole maakte het toch nog spannend op de laatste hole. Met die -5 in mijn achterhoofd wist ik dat ik een par moest maken op 18. Dit lukte en ik ging met een par de baan af. Doordat de cut terugviel naar -4 had ik zelfs weer wat ruimte. Yes, door naar second stage begin november!