Niet slecht gespeeld maar …

Van 6 tot 10 juni speelde ik in België en een week later in Frankrijk. Mijn spel was zeker niet slecht, maar het valt nog niet helemaal samen. Met als resultaat wel twee keer de cut gehaald, maar geen goede eindnoteringen.

Beide toernooien waren compleet verschillend. Tijdens de KPMG Trophy op Golf de L’Empereur in België werd de baan helemaal afgebroken en is gewonnen met -23, terwijl tijdens de Hauts de France op Golfclub Saint-Omer de winnaar een resultaat van -6 neerzette. In België was de baan wat korter en minder strategisch, dus werden er veel birdies gemaakt. Drie goede rondes werden helaas afgestraft door een slechte op de laatste dag. Saint-Omer is een veel lastigere baan. Je moet heel precies zijn van de tee en in je approach naar de green. De vele kleine greens met grote slopes dwingen af om geduldig te blijven en echt de kansen af te wachten. Twee eagles, veel birdies maar helaas ook te veel bogies leverden een 44e plek op.

Gelukkig is het zo in het professionele golf dat je in een seizoen maar een paar echt goede weken moet hebben om je punten te scoren. Drie keer in de top 5 eindigen levert veel meer op dan 10 keer als 20e van de baan komen. Elk toernooi is dus een kans om je ranking flink te verbeteren. En zo sta ik er ook in: het is me nu nog niet gelukt om vier goede rondes te spelen maar dat gaat dit seizoen echt nog wel gebeuren!

Nu ben ik in Schotland voor mijn volgende toernooi. Midden in de Schotse Highlands met hele mooie natuur maar ook heel koud en veel wind. Dus echt Schots golf weer!