Mooi begin: 3e Obidos Open Portugal

Afgelopen dagen kon ik eindelijk m’n eerste toernooi spelen dit seizoen. In Portugal, op de Alps Tour als warming up voor de Challenge Tour over twee weken. Met een derde plek als mooi eindresultaat.

Het toernooi begon niet helemaal volgens plan: bij de green van hole 1 kreeg ik 2 strafslagen omdat ik de verkeerde bal chipte. Mijn medespeler was op de green voor mij en had ‘zijn’ bal al gemarkeerd dus ik dacht dat die van mij net van de green was afgerold. Ik chipte die bal en ik markeer hem anders stond ik in iemand z’n lijn en 5 minuten daarna kwam hij er achter dat dat niet zijn bal was. En toen zag ik ook pas dat ik de verkeerde bal had gechipt. Dus moest ik weer m’n eigen bal putten met 2 strafslagen en ik hole die putt dus uiteindelijk was het maar een bogey.

De tweede dag begon ik ook niet top met twee bogeys door twee drie putts op de eerste 4 holes. Het spel werd vervolgens stil gelegd door te harde wind en regen. Wij mochten uiteindelijk na vier en een half uur wachten de ronde afmaken met een paar buien en harde wind. Ik eindigde m’n laatste negen met een eagle en drie birdies en met een 68 stond ik weer boven in de leaderboard.
Helaas kreeg ik s’avonds het bericht dat het toernooi in verband met het slechte weer maar twee dagen zou zijn en dus dat ik niet meer een kans zou hebben om te winnen. Balen! Maar ja, hoort er ook bij. Ik was uiteindelijk blij met m’n spel en weet nu beter waar ik aan moet werken om over twee weken klaar van start te gaan.