Lars van Meijel

profileimage

Sinds mijn negende is de golfbaan mijn tweede thuis. Eerst in Italië, waar ik geboren ben, en vanaf mij veertiende in Nederland waar ik vrijwel meteen in de Nederlandse selectie kwam. Fantastisch was het om voor Nederland uit te mogen komen op diverse Europese (2013) en wereldkampioenschappen (2014, 2016). In 2013 en 2014 was ik Nederlands kampioen en als amateur heb ik twee keer het KLM Open gespeeld (2013, 2016). Mijn hoogste amateurranking op de wereldranglijst (WAGR) was 102.

Op mijn zeventiende besloot ik voor het hoogste niveau als professional te gaan. Na de middelbare school ben ik naar Amerika vertrokken en als college-golfer gaan studeren aan de universiteit van Memphis. Volgens de statistieken ben ik de succesvolste Memphis Tiger golfer ooit. In de USA werd ik door de Golf Coaches Association of America (GCAA) uitgeroepen tot All-America Scholar 2015-2016. Een ander hoogtepunt was het deelnemen aan de Palmer Cup, de Rydercup voor amateurs, in 2016. In Engeland wonnen we als Europees team ruimschoots van de Amerikanen.

“Mentaal ben ik sterk. Ik speel slag voor slag, hole voor hole.”

In 2017 ben ik als professional gestart op de Alps Tour; na de Europese Tour en de Challenge Tour het derde niveau in Europa. Mijn eerste jaar als professional heb ik succesvol afgesloten: ik ben als vierde geëindigd in de overall ranking en promoveerde daarmee naar de Challenge Tour in 2018. In 2019 eindigde ik als 19e in de overall ranking van de Challenge Tour en wist ik via de Qualifying School de felbegeerde European Tour kaart binnen te halen. Sinds 2020 speel ik dus op het hoogste niveau en heeft Nederland eindelijk weer een speler meer om te volgen!

Wekelijks ben ik minimaal vijf dagen acht uur per dag met golf bezig. Een gedisciplineerde combinatie van spelen, oefenen, coaching en mentale training zorgt ervoor dat ik me continu verbeter en in vorm blijf. Ik werk met een vast team: een swingcoach, performance coach, puttcoach, mentalcoach en fysiotherapeut.