Eerste reserve in Kenia

De twee weken voor mijn eerste Challenge Tour toernooi waren spannend: zou ik wel of niet geplaatst worden? In eerste instantie was ik 14e reserve, maar elke dag viel er wel iemand af. Omdat de maandag voor het toernooi een kwalificatie-wedstrijd was, heb ik toch besloten naar Kenia te gaan. Met als doel om één van die drie plekken te halen of toch via de reserve-lijst erin te komen. Deze kwalificatie was op een andere baan in Nairobi, een leuke baan: heel smal en veel heuvelachtige greens. De baan was alleen niet top geprepareerd en er waren geen baanboekjes, dus ik moest veel op gevoel doen wat ook wel weer leuk was. Maar helaas: ik speelde die dag niet goed en maakte te veel kleine foutjes om mezelf te kwalificeren. Balen. Ik was toch erg blij dat ik de wedstrijd had gespeeld, want het was weer echt wennen om na 5 maanden weer onder druk te spelen en vooral om een beetje te kijken hoe m’n swing voelt en er mentaal weer in te komen.

Dus na maandag werd het afwachten; ik kreeg na de ronde een mail binnen dat ik 2de reserve stond dus ik had stiekem nog wel wat hoop. Mijn doel was nog steeds zo goed mogelijk voorbereiden om sowieso klaar te staan op donderdag. Dinsdagochtend heb ik 9 holes voorgespeeld om 7:50 want in de middag was een Pro-Am. Goed mijn huiswerk gedaan en ik kreeg meer en meer zin om te spelen. Woensdag heb ik de tweede negen gelopen en veel getraind. Het was een hele leuke baan met paar lastige holes maar ook weer wel wat birdie-kansen. Mijn hoop begon toe te nemen want er viel nog iemand uit dus ik werd eerste reserve en moest donderdag ochtend klaar staan.

Donderdag was het zo ver: wedstrijd dag! Nou ja hopelijk.. om 7 uur was de eerste starttijd dus ik stond om 6 uur op de baan om me voor te bereiden en ervoor te zorgen dat ik in de buurt van de tee stond als mensen aan het starten waren. Langzaam ging de dag voorbij: flight na flight vertrok maar nog niks… ik ging er uiteindelijk vanuit dat ik niet ging spelen, dus ik heb er maar een goede trainingsdag van gemaakt.

De dagen er na heb ik gewoon getraind. Ook ben ik een middag op safari geweest om toch wat van het land te zien. Het was echt een geweldige natuur en heel mooi om het allemaal te zien. En dan rijd je langs de sloppenwijk in Nairobi en dan zie je ook weer dat er dingen veel belangrijker in het leven zijn dan dat witte balletje.

Next Stop is waarschijnlijk Alps Tour in Portugal van 9 tot en met 11 april, want ik kom niet binnen in de Challenge Tour in China. Volgende Challenge Tour is in Turkije eind april en daarna is iedere week een toernooi en kan ik lekker gaan golfen en genieten!

Tussen trainingen door met Martijn en Robbie op safari in Kenia.