The Challenge presented by KGA 2023

Afgelopen week speelde ik op Karnataka Golf mijn tweede toernooi van de Challenge Tour in India. Na het eerste toernooi op dezelfde golfbaan was er één oefendag om mezelf voor te bereiden voor deze wedstrijd. Starten op dinsdag, op tijd naar bed op maandagavond en wederom nieuwe kansen als wedstrijdgolfer.

Ik moet toegeven dat mijn spel goed aanvulde tijdens het 1e toernooi in India. Zeker na de 4e ronde op zondagochtend. Ik teken voor 69 (-3) en dat was gevoelsmatig de slechtste score die ik kon maken deze dag. Ondanks de gedeeld 48e plaats ging ik toch met een lekker gevoel naar de tweede week. Op maandag heb ik tijdens de training de puntjes op de I gezet en heb ik gericht een aantal toeschoten in de baan kunnen oefenen.

En wat een begin van dit toernooi! Na twee ronden in 66 slagen(-6) ging ik op zaterdag rond in 67(-5) slagen op Karnataka Golf. Ik probeerde deze ronden de juiste keuzes te maken, slim te spelen en natuurlijk mijn puts te maken. Fijn als dat ook een keer samenvalt. Wat ook opviel is dat ik de par 3-holes erg goed hebt gespeeld deze ronden. Tijdens de 3e ronde maak ik op de moeilijke holes eigenlijk mijn birdies. Dat gaf het niveau van mijn spel wel aan. Met twee slagen voorsprong ging ik de laatste ronde in!

Op de laatste wedstrijddag was er vanzelfsprekend iets meer spanning. Dat ben ik gewend en dat is iets wat ik vaker heb mogen ervaren. Helaas begon ik niet lekker aan mijn ronde. Ik sla twee drives links en mis vervolgens een korte parputt. Na de twee vroege bogeys leverde ik lang geen enkele slag meer in. Ik bleef geloven in mijn eigen kunnen. Geduldig kansen afwachten en maakte nog twee birdies om 1 slag achter te komen met nog 1 hole te spelen. Op hole 18 sloeg ik mijn drive een fractie rechts en deze bal kreeg een harde stuiter. Mijn drive ging op 340 meter van de tee in het water…Ik snap nog steeds niet hoe ik dat gehaald heb. Die bal haalde definitief een streep door mijn titelkansen en aspiraties. Ik hak de bal uit de waterhindernis en mis mijn up & down van 50 meter. Na een ronde 73 (+1) werd ik uiteindelijk gedeeld 4e.

Daar baal ik natuurlijk wel een tijdje van. Tegelijkertijd geeft dit resultaat ook een flinke boost voor mijn zelfvertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met de juiste dingen bezig ben. Een nieuwe topnotering is een kwestie van tijd voor mij. Ik speelde erg goed de eerste drie dagen en pakte mijn kansen als ze er waren. Ik werk sinds een paar weken met Rob Mouwen (puttingcoach) en dat zag ik hier de afgelopen dagen eigenlijk meteen terug. Dat neem ik zeker mee naar de rest van het seizoen. Lekker om voor het zover is alweer een keer in contention te zijn geweest.

De Road to Mallorca neemt nu even een pauze van vier weken voordat de Abu Dhabi Challenge van 27 tot 30 april plaatsvindt op de Abu Dhabi Golf Club. Ik kijk daar enorm naar uit. Na twee intensieve weken heb ik een aantal dagen rust voordat ik weer verder ga met de voorbereidingen voor deze toernooien.

Groet,

Lars van Meijel

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest