Twee keer top 10 Challenge Tour

Na mijn overwinning op de Alps Tour in Frankrijk ben ik direct doorgegaan naar Rome voor de Challenge Tour. Daar was een soortgelijke hittegolf als hier nu. Een open baan, weinig schaduw en 40 graden, dus fysiek een heel zware week. De eerste drie dagen maakte ik drie keer 69 (-9). De eerste dag raakte ik alle greens en maakte simpel 69, de tweede dag begon ik slecht en kwam ik goed terug en de derde dag eindigde ik helaas met een dubbel. Ik stond goed te spelen en had vertrouwen in de vierde dag die ik met een -5 eindigde. Een mooie 7e plek op het grootste toernooi van het jaar tot dan toe.
Door deze top 10 positie mocht ik mee doen in Slowakije, waar ik weer samen met Martijn aan de start verscheen. Ik heb veel echt goede ballen geslagen maar ook best wel wat kansen laten liggen. Na rondes van 68, 69 en 66 zat ik de vierde dag in de laatste flight. Ook toen veel goede ballen maar helaas was het putten net niet goed genoeg om iets speciaals te doen. Uiteindelijk ben ik 3de geworden en verbeterde ik dus binnen een week mijn beste notering op de Challenge Tour. Extra mooi is dat ik met deze notering mijn kaart voor volgend jaar heb en me nu kan focussen om de top 15 te halen. En me zo naar de Europese Tour te spelen.