Winst Mirabelle d’OR Alps Tour

Gisteren heb ik het Open International de la Mirabelle ‘d’OR gewonnen! Met een totaal score van – 18 over drie dagen heb ik met ruime voorsprong mijn concurrenten achter me gelaten en is mijn eerste overwinning van dit jaar binnen.

Ik begon het toernooi met een super drive en kwam met een goede ijzer op de green op een par5. Jammer genoeg verspilde ik mijn eerste kans op een birdie (of eagle) met een 3 putt, niet de beste manier om een toernooi te beginnen. Maar ik had vertrouwen in mijn lange spel en wist dat als ik mezelf gewoon kansen zou geven er wel een paar in zouden rollen. En dat gebeurde ook! De eerste twee dagen van het toernooi was er weinig wind en speelde ik goed en simpel: mijn drives gingen recht en ver en ook de rest was scherp. Met als resultaat twee keer 64 (-7). Zondag stond er meer wind en werd de baan wat harder waardoor het lastiger was om de fairways te raken. Ik ging de baan in met als doel om mijn eigen spel te spelen en zo dicht mogelijk bij de -20 te komen. De eerste paar holes waren gewoon solide, met uitzondering van een slordige bogey op hole 2. Daarna kwam ik goed terug met twee birdies op hole 4 en 6 om -1 door te komen en stond ik drie slagen voor op nummer 2. Mijn doel bleef focussen op waar ik naar toe wilde en birdies maken zodat het gat groter werd. En dat lukte aardig: ik begon m’n backnine met 4 birdies achter elkaar om het verschil naar 6 slagen te brengen. Uiteindelijk getekend voor een 67(-4) voor de dag en -18 totaal, m’n laagste score ooit over 3 dagen.

Op de foto zie je mij en Martijn van Oosterhout, die me begeleidt als caddie en fysio.