YES! Winnaar Hopps Open

Vandaag heb ik in Zuid-Frankrijk mijn eerste overwinning op de Challenge Tour geboekt! Met deze overwinning ben ik ook de top 15 van de ‘Road to Mallorca’, de jaarranking van de Challenge Tour, binnen.

De slotdag startte ik in de laatste flight met de Fransman Rozner en Canadees Cockerill. Alle drie hadden we 205 slagen, dus ik wist wat me te doen stond: birdies maken en verder de kaart schoon houden. Het was spannend tot de laatste hole. Via de scoreborden in de baan wist ik precies hoe het ervoor stond. Halverwege had ik alleen de leiding maar toen gingen de Duitser Heisele en Spanjaard Garcia Rodriquez me voorbij. Op hole 15 stonden we weer op gelijke hoogte. Heisele rondde af en zette het target op -15. Op 17 zag ik dit en toen had ik nog een putt van drie meter om birdie te maken. Dat die erin ging was wel lekker. Daardoor had ik op de laatste hole genoeg aan een par. En YES… met rondes 69 – 67 – 69 – 67 en een totaal van -16 kwam eindelijk alles bij elkaar!

Deze overwinning heeft me flink doen stijgen in de jaarranking: van plaats 37 naar 14. De top 15 promoveert naar de European Tour. Via Marokko (deze week) en China (2 toernooien in oktober) sta ik van 7 tot 10 november op de Challenge Tour Grand Final op Mallorca. Met als doel uiteraard die felbegeerde European Tour kaart!

Lees meer:
Flying Dutchman claims maiden win in France